Jag och recept. Jag är kass på det där med att följa proportioner, höfta brukar alltid funka hur bra som helst. Men... dagens middag tillagades enligt följande improvisation:
Antal personer: ingen aning, en stor gryta blev det i alla fall
7-9 potatisar
1 lök
5 moröter
1 kålrot
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar
Cayennepeppar
Chilipulver
Kanel
Choppa upp allting och börja med att fräsa en buljongtärning tillsammans med några nypor av kryddorna i lite olja. I med vitlöken och låt den fräsa med. Släng i löken efter nån minut. Kålrot. Potatis. Morötter. Purjo. Ta allt en ingrediens i taget så det hinner fräsas i hop lite. Fräs på några minuter. Häll över vatten så det precis täcker rotfrukterna. I med en buljongtärning till. Puttra till allt är mjuk. Mixerstava allt till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Rotfrukterna är i stort sett utbytbara i olika varianter, palsternacka eller jordärtskocka kanske?
Tips på örtkladd att droppa i:
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 kruka basilika
Någon knippa bladpersilja
Några nypor färsk koriander
Några nypor flingsalt
Mixa i hop allt. Droppa i soppan som serveras på tallrik. Galet najs.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar